Wat als we water pas thuis aan onze huishoudproducten toevoegen?

Hoe kan het dat hier nog nooit iemand aan heeft gedacht? Dat was mijn eerste gedachte toen ik deze blauwe ballen zag voorbijkomen op Facebook. De vraag die Mirjam de Bruijn zich stelde was ietsje slimmer dan de mijne: Wat als we water pas thuis aan onze huishoudproducten (shampoo, wasmiddel, afwasmiddel…) zouden toevoegen?

 

Of beter: Hoe kan het dat er 5 vrachtwagens vol flessen shampoo en wasmiddel rondrijden, terwijl er dat eigenlijk eentje zou kunnen zijn? Ja, eentje, want shampoo bestaat net als zijn broertjes en zusjes voor 80% uit water. Water dat thuis gewoon uit de kraan stroomt en dat we dus echt niet de wereld rond hoeven te transporteren. Twenty, haalt die 80% water dus uit de huishoudproducten en verkoopt enkel de essentie in de vorm van een capsule. De capsules koop je in de winkel, thuis gaan ze in een herbruikbare fles, die je vervolgens aanvult met water. Even wachten en je hebt shampoo zoals je ‘m al jaren kent.

De oplossing van Marjan de Bruijn bespaart niet alleen een hele hoop CO2, maar natuurlijk ook verpakkingsmateriaal. Dat de producten er ook qua design leuk uitzien kan alleen maar een extra boost zijn om snel over te schakelen.

Het idee van Marjan zit nog in de conceptfase, maar onlangs won ze de Hema Design daten awards. Goed voor 10.000 euro, plus professionele begeleiding bij het uitwerken van het product. Beste Hema, awards en seed funding zijn fijn, maar blijf aub dit project steunen en zorg dat het snel in de rekken ligt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *