app too good to go

Too good to go, the new kid in app-town om food waste te bestrijden

Wij belgen verspillen jaarlijks zo’n 345kg voedsel… per persoon…  Dat is bijna een kilogram per persoon per dag, hallucinant nee? Gelukkig zijn er initiatieven die daar iets aan proberen te doen. Afgelopen vrijdag teste ik er één, the new kid in anti-food-waste-town, de app Too good to go. Too good to go redt restaurantmaaltijden. Eten dat door chefs is klaargemaakt, maar dat ze niet verkochten en dat dus normaal op het einde van de service in de vuilbak zou belanden. Bestel je via Too good to go dan bespaar je bovendien minstens 50% op de normale prijs, ow yeah! Zo krijg je bijvoorbeeld een spaghetti bij Bavet voor €4,5 of sushi bij Zaowang voor €4,95.

 

In België zijn ze nieuw, ze lanceerden op 1 maart, maar groeien pijlsnel. Je vindt nu al 125 restaurants in de app en daar komen er elke dag nieuwe bij. Na Antwerpen en Gent, zijn ondertussen ook Mechelen en Leuven opgestart. België is al het 8ste land waar het concept wordt uitgerold. Too good to go startte in 2016 in Denemarken, sinds die start werden er al meer dan 2 miljoen maaltijden gered, bij meer dan 3000 partners. De app heeft ondertussen meer dan 1 miljoen downloads.

 

 

Uitproberen dus – Bavet op vrijdagavond (€4,5)

Geef toe, op vrijdag heeft er niemand echt zin om te koken. Het ideale moment dus om Too good to go eens uit te testen. Ik koos voor Bavet. Een voorzichtige keuze, je weet op voorhand namelijk niet wat je zal krijgen. Bij Bavet kon ik er redelijk zeker van zijn dat ik naar huis zou gaan met een bord pasta. Dat ik de saus niet kon kiezen, daar kon ik wel mee leven.

Bij het bestellen krijg je in de app de instructie om zelf een potje mee te brengen. Als we dan toch verantwoord bezig zijn, laat ons dan ook geen onnodig afval creëren door verpakkingsmateriaal. Ik betaalde €4,5 (!) en kon afhalen vanaf 21u, een timing die perfect aansloot op het afterwork biertje van een vrijdag.

…Nieuwe app, je stapt de zaak binnen en hoopt dat de persoon aan de andere kant van de kassa een idee heeft waarover je praat. Ik zeg voorzichtig dat ik besteld heb via Too good to go. Potje alvast bovenhalen en goed articuleren Van Loon, dan gaat ze wel doorhebben waarover ik het heb.

… Yes, geen akward reactie! De serveerster is super vriendelijk en komt de keuken uitgewandeld met een heerlijk ogend bord spaghetti. “Deze bestelling liep 1 minuut geleden mis. Nu ziet het bord er zo uit, maar ik ga het nu wel ondersteboven in je bakje gooien, sorry hoor.”. Instant happiness, ik ga hier kei hard een foute bestelling redden. Goede daad voor de dag check. Ik at een verse spaghetti, en een verdomd goeie ook, en dat voor de prijs van een diepvriespizza (ik herhaal: slechts €4,5).

Test geslaagd, dikke aanrader. De app download je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *