Onze Urban Jungle

We zijn klaar met renoveren. AlĆ©, je bent eigenlijk nooit klaar met renoveren. Maar toch, onze vooropgestelde takenlijst is afgerond en het “werkgerief” is opgeruimd. In plaats van schuren, plamuren, afplakken en schilderen, is er nu tijd voor het leukere werk: decoreren. En dan zijn we gevallen voor plantjes (Danku Joyn voor de ecocheques šŸ˜‰ ). Een overzichtje per kamer.

De woonkamer.

In de woonkamer zagen we het groots en kozen we voor een tropisch duo. Mr bananenplant (Musa tropicana) en Mrs paradijsvogelplant (Strelitzia reginae). Mooie grote planten die meteen voor een groen gevoel zorgen. Door hun omvang dwingen ze ook een soort van respect af. Magisch vind ik het om die planten te zien groeien. Al word ik daar ook wel belachelijk ongeduldig van. Elke dag ga ik wel even kijken welk blad het volgende is dat open gaat komen

Tropische woonkamerplanten
Links – Mrs Paradijsvogelplant // Rechts – Mr bananenplant

Naast deze deze twee joekels, hebben we tegen de muur gekozen voor een zwart wandplankje (buiten bereik van meneer de Willypoes). Perfect om een witte muur te onderbreken, ideaal om nog wat groen op te zetten. We konden de pannenkoekenplant-hype onmogelijk negeren (ook hier kan ik al niet wachten op pilea-baby’s). De pilea combineerden we met een erwtenplant die mooi zou moeten gaan hangen en een kanlanchoĆ« die prachtig mauve strepen heeft. Alle plantjes op dit schapje kochten we bij The Plant Corner, alsook het potje met patroontje (Serax). De andere twee plantenpotjes vonden we bij Espoo. Het gouden bokaaltje is gevuld met woestijnzand uit NamibiĆ« (beken ik hier illegale praktijken of mag dat?), een aandenken aan een prachtige reis dat nu eindelijk een gepast plekje gekregen heeft.

woonkamer planten
Zwarte wandplank – The recollection // Links – Pilea Pereromioides – Potje van Serax / Midden links – Glazen bokaaltje van Sissy Boy – duinenzand uit NamibiĆ« / Midden rechts Erwtenplant – Potje van Hay / Rechts – Kalanchoe (desert surprice – Potje van Hay /

De gang.

gang planten
Links: Pilea glauca // Midden : Rotskoraal (ripsalis cashero) //Ā  Rechts: Pilea depressa

Ook de muur in de gang kon wel wat groen gebruiken. Een mosmuur bleek een beetje aan de dure kant (en mogelijk ook niet heel kat-proof). Deze drie potjes van Ferm living zijn dat wel. Alledrie de plantjes zouden moeten gaan hangen. De rotskoraal in het midden lijkt voorlopig een snelle groeier, de anderen zullen wat meer tijd nodig hebben.

De dressing.

dressing planten
Links Aloƫ (potje Ikea) // Midden cactusje (potje Sissy Boy) // Rechts Aloƫ (tripod Ferm living)

Deze AloĆ« vera’s zijn onze eerste planten. Blijkbaar giftig voor katten, maar ze leven nu toch al enige tijd harmonieus samen met Willy. Supereasy, elke paar weken water geven en ze groeien gewoon door. Deze zijn zo groot dat we ze eigenijk beter zouden overplanten, maar dan passen ze hier niet meer.

Het cactusje is een aandenken dat we meekregen op het trouwfeest van vrienden. Die is nog makkelijker. Af en toe (1x om de 6 weken ofzo) een paar druppels water, en heeft permanent die roze bloemetjes. Pot op de schouw komt van Ikea. Het gouden potje vonden we bij Sissy Boy. De plantenstaander is van Ferm Living en kochtten we bij The Shop in Herentals.

De slaapkamer.

slaapkamerplanten
Links : Goudpalm – Pot & plant Ikea // Rechts: Rotskoraal – Pot & plant Pelckmans Turnhout

Dit was na de Aloe’s, die al mee verhuisden uit ons appartement, de tweede plant die we kochten. Onze slaapkamer is heel ruim (#firstworldproblems), dus hadden we wat decoratie nodig om de ruimte achter/voor het bed op te vullen. Project plantjes in de slaapkamer is nog ongoing.Ā  We denken aan een heuse plantenhoek met onder andere cactusjes en een kokosplant, maar daarvoor ik heb nog wat meer Pinspiration nodig.

Help! Nu moeten we die levend houden.

Willy en het kattengrasAl dat leven in huis heeft verzorging nodig en dat vind ik eerlijk gezegd een beetje eng. Voor we een tweetal weken geleden als maniacs planten zijn beginnen kopen, konden we amper onze AloĆ« en ons cactusje in leven houden. Mr Google helpt ons gelukkig bij de meeste vragen, al vind ik instructies als “1x per week gieten” echt niet duidelijk. Hoeveel? Een glas water? Een emmer? En als het dan super warm is buiten? Soit, we doen ons best, hopelijk doen de plantjes hetzelfde.

Tip van de mensen bij tuincenter Claes: “Als uw kat een bijterke is wat plantjes betreft (check, check), koop een bosje kattengras en uw andere planten zouden gerust gelaten moeten worden”. Voorlopig werkt dat en zou ik het dus iedereen met een bijterke in huis kunnen aanraden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *